TESTIMONIAL Serax – Sergio Herman

Een tijdje geleden ontwikkelde sterrenchef Sergio Herman zijn Surface-collectie in samenwerking met het Antwerpse designlabel Serax. En of het een pareltje geworden is … Sergio Herman liet zich voor de serviescollectie inspireren door de Zeeuwse natuur vol ruwheid en imperfecties, waarin elk oppervlak een verhaal bevat. Een kolfje naar de hand van Verhalen Vertalen. Wij mochten ons inleven in de wereld van Sergio Herman en de collectie uitdrukken in woorden. “Ik weet dat ik een eigen taaltje heb,” vertelt Sergio Herman daarover, “maar dat is perfect vertaald, zonder dat ik mezelf verloren ben. Ik herken mezelf in elke zin en in elk woord.”

Voor Serax levert Verhalen Vertalen al geruime tijd vertaal- en schrijfwerk. Het is ook Serax die Sergio Herman naar Verhalen Vertalen geleid heeft. “De samenwerking met Hilde verliep heel vlot. Bij de start hebben we de violen op elkaar afgestemd, en vanaf dan liep alles van een leien dakje. De punten en de komma’s werden op de juiste plaats gezet, en toch werd in alle teksten mijn gevoel bewaard."

"Iemand kennen die je werk naar de juiste woorden in aantrekkelijke zinnen kan vertalen, dat is zoals een heel goeie souschef aan je zijde hebben. Het werkt pas echt als je blind vertrouwen hebt in elkaar, en als je toch altijd blijft communiceren. Wat ik het meest apprecieer aan het werk van Verhalen Vertalen, is hun flexibele manier van werken en hun werktempo. Dankzij hun professionalisme werd elke deadline moeiteloos gehaald; zalig om mee samen te werken. Of ik nog een beroep wil doen op de schrijf- en vertaaldiensten van Verhalen Vertalen? Na deze lofzang lijkt me dat evident (lacht)!”

 Benieuwd naar de collectie?